Old Fashioned recept

De Old Fashioned is een cocktail die al heel lang meegaat. Al sinds de 19e eeuw maken mensen deze simpele maar lekkere drank. Het is een mix van sterke drank, een beetje suiker, water en wat bitters. Voor ons alle reden om het Old Fashioned recept ook met jullie te delen.

In het begin heette deze cocktail gewoon “whiskey cocktail”. Het leuke is dat het recept super simpel is, maar je kunt er ook je eigen draai aan geven. Sommige mensen gebruiken bourbon, anderen rye whiskey.

Dus, als je zin hebt in iets klassieks en lekkers, ga dan voor een Old Fashioned. Terwijl je ervan geniet, bedenk dan dat mensen dit al bijna 200 jaar drinken. Dat is pas echt ‘old fashioned’!

old-fashioned-cocktail-longdrink-recept-ingredienten

Old Fashioned

De Old Fashioned, vaak beschouwd als de oorspronkelijke cocktail, biedt een tijdloze mix van whisky, suiker en bitters.
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Classic Cocktails, Stirred & Strong, Whiskey Cocktails
Trefwoord: bourbon, whiskey
Porties: 1 cocktail
calorieën: 140kcal

Ingrediënten

Instructies

  • Stop 1 groot stuk ijs in een tumbler / whiskey glas.
  • Doe de suikersiroop en de angostura bitters in een glas.
  • Schenk als je van iets pittiger houd de whiskey rye of als je meer van zoet houd de bourbon over het stuk ijs in je glas.
  • Stirr / roer rustig met je barspoon door je glas.
  • Gebruik een sinaasappel schil als garnering, knijp hem eventjes uit boven je glas zodat de olie in of op je glas komt. stop hem dan daarna in je glas.
  • Enjoy jouw Old Fashioned cocktail!

Nutrition

Portie: 1cocktail | Calorieën: 140kcal | Koolhydraten: 4g | Suiker: 4g
Cocktail Expertwww.cocktailexpert.nl
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vindt!
Wil je deze cocktail leren maken in een workshop?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail workshops!
Wil je dat wij cocktails komen maken op jouw feest?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail arrangementen!

Geschiedenis van het Old Fashioned recept

De Old Fashioned is één van de oudste bekende cocktails, met wortels die teruggaan tot de vroege 19e eeuw. Het woord “cocktail” verwees oorspronkelijk naar een specifieke combinatie van sterke drank, suiker, water en bitters, wat in feite de ingrediënten zijn van het Old Fashioned recept. Deze tijdloze mixologieklassieker heeft de tand des tijds doorstaan en blijft een favoriet onder cocktailpuristen.

Keuze van glazen

De traditionele keuze voor het serveren van een Old Fashioned is het gelijknamige Old Fashioned-glas, ook wel bekend als een ‘lowball’ of ‘rocks’ glas. Dit korte, stevige glas is ideaal voor cocktails zonder mixers en biedt voldoende ruimte voor een royale portie ijs, wat essentieel is voor de perfecte Old Fashioned.

Alternatieven voor suiker

Hoewel een klassieke Old Fashioned een suikerklontje gebruikt dat gemengd wordt met bitters en een scheutje water, zijn er variaties mogelijk. Agavesiroop of honing kunnen worden gebruikt voor een andere zoetheidstwist, en sommige bartenders geven de voorkeur aan eenvoudige siroop voor een soepelere menging.

De rol van bitters in het Old Fashioned recept

Bitters spelen een cruciale rol in het Old Fashioned recept, waarbij Angostura bitters het meest traditioneel zijn. Echter, met de renaissance van ambachtelijke bitters, kunnen liefhebbers experimenteren met verschillende smaken, zoals sinaasappel- of chocoladebitters, om een unieke draai aan de klassieker te geven.


1 gedachte over “Old Fashioned recept”

  1. 5 sterren
    Mijn duidelijke favoriet! Ik maak hem zelf altijd met suikerklontjes. Maar met de suikersiroop is hij ook heel goed! Dankjewel voor de tip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
× Stel een vraag via Whatsapp